ACES Direct neemt 4Launch over en stopt verkoop aan consumenten (2024)

Je vergelijking gaat totaal scheef. Je hebt niet in de gaten dat zakelijke IT oplossingen veel verder gaan dan wat laptopjes leveren.

Voor een heel groot deel van midden en klein bedrijf gaat het in 90% van de gevallen niet verder gaan als een paar laptops. Dat betreft een grotere markt dan die van de grote bedrijven. Wel zijn dat bedrijven waarvoor betrouwbaarheid belangrijk is, en dat is nu net het grote probleem van consumentenprullaria.

En dat verschil zal voor een ZZP'er of bakker om de hoek misschien niet zo groot zijn. Maar als je de IT infrastructuur of werkplekken van een organisatie waar 1000 man werkt moet leveren dan heb je echt echt over een heel ander bedrijfsmodel.

Door je te richten op zakelijke klanten richt je jezelf echt niet alleen op bedrijven met 1000 werkplekken. Ja, als er al 1000 werkplekken aanwezig zijn, dan zijn dat nog steeds niet 1000 werkstations, je mag dan verwachten dat er tussen de 10 en 25 PC's en laptops aanwezig is.

Waar ik werk is er precies één laptop en één desktop, en ik was maar wat blij dat ik bij aanschaf van die desktop een servicecontract heb afgesloten, en ik hier de volgende dag iemand had staan om het moederbord te vervangen (want het was niet de voeding).

Om zakelijk te kunnen leveren moet je hele andere specialisaties in huis halen.

Dat licht er maar net aan hoe groot de bedrijven zijn die je bedient, en dan nog zul je daarvoor aparte afdelingen hebben. Als het een bedrijf is met 1000 werkstations, dan is er gegarandeerd een eigen IT-afdeling.

Dan is het toch heel logisch dat een organisatie de keuze maakt om consumenten niet meer te bedienen?

De dingetjes die Aces Direct verkoopt zijn nou niet bepaald van de categorie gespecialiseerde apparatuur. 90% is van hetzelfde gehalte als wat een Mediamarkt, BCC, Cool Blue en Bol.com verkopen, al hebben die eerste drie ook nog TV's (bij Bol gaat vrijwel alles natuurlijk via externe dozenschuivers). Ook Aces Direct is in wezen niet meer dan een dozenschuiver, en zelfs een discounter. De enige twee verschillen waren dus
1) dat zij vaak hoog in de pricewatch stonden, maar als je dan doorklikt zie je pas dat ze niet aan particulieren leveren
2) dat zij dus wel de business-lijn van Dell, HP, Lenovo verkopen.

Waarom zou dat per definitie een slechte ontwikkeling zijn?

Aces Direct is gewoon een dozenschuiver die wil beknibbelen op de service. Ook, of juist zakelijk laat ik die liever links liggen.

Als jij als organisatie echt gericht bent op zakelijke dienstverlening, service bied, dan zullen je assortiment en prijsstructuur dusdanig van aard zijn dat het voor jouw zakelijke klanten meerwaarde bieden terwijl het voor die consument niet interessant is.

Nog zo'n voorbeeld van een bedrijf dat zich alleen in naam richt op bedrijven is Makro. Half Nederland loopt met zo'n pasje rond, en 99% van hun assortiment wordt verkocht aan mensen die welliswaar een eigen bedrijf hebben, of een pasje via de zaak hebben gekregen, maar daar eigenlijk alleen voor hun private aankopen heen gaan.

Een bedrijf dat het tegendeel is, hiervan is Sligro. Ja hun kale prijzen zijn, veelal hoger* als de Albert Heijn, Jumbo, Lidl of Aldi, maar ze bezorgen bij bedrijfskantines en horeca, en kunnen dat in hoeveelheden die voor een AH of Jumbo niet werkbaar zijn. Ook Sligro eist dat je een bedrijf bent, maar is, in tegenstelling tot Aces Direct of Macro met de meeste van zijn producten voor de consument niet interessant.

* prijzen lijken soms lager omdat ze zonder BTW zijn, die moet je er dus bij tellen, of bij de andere er af halen, maar vaak ook is de prijs bij Sligro zonder BTW al hoger dan met BTW bij die andere.

Dus, per definitie is wel een heel sterke formulering die bijna nooit op gaat, maar sec genomen, als je dit alleen doet om particuliere klanten te weren, die anders massaal bij je zouden kopen, dan is het een slechte ontwikkeling.

De enige reden dat ze dit doen is omdat ze niet willen voldoen aan de rechten die een consument in de wet heeft, en er is een reden dat de wet de consumenten die rechten geeft, bewezen misbruik in het verleden. Als je in de Filipijnen (en een heleboel andere landen) een computer koopt, dan heb je garantie tot de deur, zodra de doos open is, is alle risico voor jou, ook die van DOA. In de EU en in Nederland gaan die consumentenrechten vrij ver, en dus moet je als winkelier/webshop daar rekening mee houden, dat houdt een risico in. Dat risico wilt Aces Direct uitsluiten door niet aan particulieren te verkopen.

ACES Direct neemt 4Launch over en stopt verkoop aan consumenten (2024)

References

Top Articles
Robeson County Mugshots 2022
O'reilly's In Mathis Texas
St Thomas Usvi Craigslist
Hotels
The UPS Store | Ship & Print Here > 400 West Broadway
Le Blanc Los Cabos - Los Cabos – Le Blanc Spa Resort Adults-Only All Inclusive
Nc Maxpreps
Alpha Kenny Buddy - Songs, Events and Music Stats | Viberate.com
Khatrimaza Movies
Soap2Day Autoplay
Heska Ulite
Carter Joseph Hopf
All Obituaries | Ashley's J H Williams & Sons, Inc. | Selma AL funeral home and cremation
How Many Cc's Is A 96 Cubic Inch Engine
Sports Clips Plant City
No Hard Feelings Showtimes Near Cinemark At Harlingen
Lesson 8 Skills Practice Solve Two-Step Inequalities Answer Key
Tnt Forum Activeboard
Uconn Health Outlook
Busted Newspaper Fauquier County Va
Lakewood Campground Golf Cart Rental
Amazing Lash Studio Casa Linda
Обзор Joxi: Что это такое? Отзывы, аналоги, сайт и инструкции | APS
Skycurve Replacement Mat
Effingham Daily News Police Report
Www Mydocbill Rada
Gncc Live Timing And Scoring
A Plus Nails Stewartville Mn
Gridwords Factoring 1 Answers Pdf
6465319333
After Transmigrating, The Fat Wife Made A Comeback! Chapter 2209 – Chapter 2209: Love at First Sight - Novel Cool
Fandango Pocatello
Sports Clips Flowood Ms
Poster & 1600 Autocollants créatifs | Activité facile et ludique | Poppik Stickers
Sitting Human Silhouette Demonologist
Police Academy Butler Tech
Craigslist Boats Eugene Oregon
Is Arnold Swansinger Married
Devon Lannigan Obituary
Busted Newspaper Mcpherson Kansas
Woody Folsom Overflow Inventory
Brown launches digital hub to expand community, career exploration for students, alumni
Marcal Paper Products - Nassau Paper Company Ltd. -
Nearest Wintrust Bank
Automatic Vehicle Accident Detection and Messageing System – IJERT
Causeway Gomovies
Www Ventusky
Mkvcinemas Movies Free Download
Optimal Perks Rs3
Grace Charis Shagmag
Lsreg Att
Syrie Funeral Home Obituary
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 5761

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.